Izrada portala i CMS za news portale - eNewsCMS
× Search
Izbornik
 1. Početna
 2. Izrada web stranica
 3. Izrada Web trgovina
 4. Internet marketing
 5. Sve usluge
  Profesionalna izrada
  Web stranica
  Web stranice za tvrtke i obrte Web stranice za tvrtke i obrte
  Web stranice za tvrtke i obrte
  Web trgovine Web trgovine
  Web trgovine
  News portali News portali
  News portali
  Web stranice za institucije Web stranice za institucije
  Web stranice za institucije
  Auto oglasnici Auto oglasnici
  Auto oglasnici
  Poslovni imenici Poslovni imenici
  Poslovni imenici
  Web stranice za nekretnine Web stranice za nekretnine
  Web stranice za nekretnine
  Web stranice za apartmane Web stranice za apartmane
  Web stranice za restorane
  Blogovi Blogovi
  Blogovi
  Web stranice za događanja Web stranice za događanja
  Web stranice za događanja
  Turističke Web stranice Web stranice za turističke agencije
  Web stranice za turističke agencije
  Web stranice za udruge Web stranice za udruge
  Web stranice za udruge
  Sve što Vam treba
  za uspješan Internet marketing
  Društvene mreže Društvene mreže
  Društvene mreže
  Kreiranje sadržaja Kreiranje sadržaja
  Kreiranje sadržaja
  Pisanje blogova Pisanje blogova
  Pisanje blogova
  Email marketing Email marketing
  Email marketing
  Facebook oglašavanje Facebook oglašavanje
  Facebook oglašavanje
  Google oglašavanje Google oglašavanje
  Google oglašavanje
  Kreativne metode Kreativne metode
  Kreativne metode
  Grafičke usluge Grafičke usluge
  Grafičke usluge
  Analize i izvještaji Analize i izvještaji
  Analize i izvještaji
  Ostale
  usluge
  Društvene mreže Društvene mreže
  Društvene mreže
  Pisanje tekstova Pisanje tekstova
  Pisanje tekstova
  Optimizacija za tražilice Optimizacija za tražilice
  Optimizacija za tražilice
  Foto usluge Foto usluge
  Foto usluge
  Virtualne šetnje Virtualne šetnje
  Virtualne šetnje
  Video produkcija Video produkcija
  Video produkcija
  Savjetovanje i strategije Savjetovanje i strategije
  Savjetovanje i strategije
  Brandiranje Brandiranje
  Brendiranje na internetu
  Održavanje i podrška Održavanje i podrška
  Održavanje i podrška
 6. O nama
 7. Blog
 8. Kontakt
XMEDIA BLOG
XMEDIA BLOG Icon

XMEDIA BLOG

 1. Početna
 2. Blog
Izrada portala i CMS za news portale

Izrada portala i CMS za news portale

Damir Kapustić
/ Kategorija: CMS rješenja

Živimo u doba kad se vijesti šire brzinom svjetlosti. Nakladnicima portala s vijestima ili drugih tematskih portala, ključno je imati pouzdan i efikasan CMS koji može pratiti dinamičan ritam novinskih portala i news site-ova. 

Naša tvrtka razvila je eNewsCMS, napredni CMS alat specijaliziran za potrebe medijske industrije, pružajući ne samo brzinu i fleksibilnost, već i niz funkcionalnosti koje postavljaju nove standarde u objavljivanju sadržaja. Ako tražite rješenje koje će vašem portalu omogućiti da se istakne među konkurencijom, naš CMS je pravi izbor. Razumijemo izazove s kojima se susrećete u svakodnevnom radu i stvorili smo alat koji ne samo da olakšava upravljanje sadržajem, već i potiče angažman čitatelja. Uz sve to, umjetna inteligencija može za vas pisati članke, prevoditi ih na brojne jezike i raditi SEO optimizaciju.

Slika - demo portal pokretan eNewsCMS-om

eNewsCMS Demo

JEDNOSTAVNOST KORIŠTENJA

Objava članaka i drugih sadržaja u eNewsCMS-u je vrlo jednostavan proces i ne zahtijevaju nikakva posebna znanja. Posebna je pažnja posvećena lakoći dodavanja dodatnih sadržaja koji obogaćuju članke i čine ih zanimljivijima kao što su galerije slika, video, dokumenti, Google mape i linkovi

DOZVOLE ZA UREĐIVANJE I PREGLEDAVANJE SADRŽAJA

eNewsCMS ima robustan sustav dozvola za uređivanje i pregledavanje sadržaja. Za ilustraciju, zamislimo scenarij gdje imate urednike koji imaju pristup svim kategorijama članaka pa oni mogu dodavati ili uređivati članke u svim kategorijama. Sportski novinari članke mogu dodavati samo u kategoriju sport, a novinari iz rubrike zabava mogu dodavati i uređivati članke u kategoriji zabava. Ovo je samo primjer, a mogućnosti konfiguracije su gotovo neograničene. 

Dozvole također određuju tko može vidjeti određene sadržaje. Svi posjetitelji mogu vidjeti sve članke ako je tako podešeno. No, moguće je omogućiti da određene kategorije članaka budu vidljive sam određenim skupinama posjetitelja. Ako želite pridobiti posjetitelje da se registriraju na vaš portal, tada možete određene kategorije članaka učiniti dostupnima samo registriranim korisnicima. Isto vrijedi i za pretplatnike.

SKALABILNOST I FLEKSIBILNOST

eNewsCMS možete koristiti za male i velike projekte. Možete ga koristiti za jednostavan blog ili veliki news portal. U obje uloge se snalazi jednako dobro. To je softver koji prati vaš rast i omogućuje skalabilnost kada je to potrebno.

BRZINA IMPLEMENTACIJE

Zahvaljujući eNewsCMS-u, vaš moderan i profesionalan news portal koji izgledom i funkcionalnostima prati najveće portale, može biti online u vrlo kratkom roku i po vrlo povoljnoj cijeni.

Na pitanje možete li pomoću eNewsCMS-a izraditi portale u rangu najvećih domaćih i stranih portala, naš odgovor je: možemo, čak i bolje.  

AUTOMATSKI PRIJEVODI NA NEOGRANIČEN BROJ STRANIH JEZIKA UZ POMOĆ UMJETNE INTELIGENCIJE

Želite li povećati publiku s portalima na stranim jezicima? eNewsCMS vam omogućuje da dosegnete milijarde korisnika na njihovom materinjem jeziku. Možete imati portal s nekoliko desetaka ili čak više od stotinu jezika. Na vam je samo da objavite članak na glavnom jeziku portala, a umjetna inteligencija će se pobrinuti za visokokvalitetne prijevode na druge jezike. Vodite portal na hrvatskom jeziku, a uz to imajte kopije na engleskom, njemačkom, španjolskom, francuskom, talijanskom, portugalskom, turskom, hindu, arapskom, mandarinskom ili praktički bilo kojem jeziku koji se govori u svijetu.

Povećanje publike s 4 milijuna na nekoliko stotina milijuna ili čak nekoliko milijardi moglo bi vam znatno povećati prihode od oglašavanja.

MONETIZACIJA SADRŽAJA

eNewsCMS omogućava odličnu monetizaciju sadržaja. Integracija s Google Ads vam omogućava prikaz oglasa na različitim mjestima unutar portala, ali i unutar članaka. Ako prodajte oglase direktno oglašivačima, tu je banner management koji će vam omogućiti da oglase prikazujete u zadanom periodu na zadanim mjestima. 

Drugi mogući oblik monetizacije je da sadržaj bude dostupan samo registriranim korisnicima ili korisnicima koji plaćaju pretplatu. Zahvaljujući moćnom sustavu dozvola, neki sadržaji mogu biti dostupni isključivo određenim kategorijama članova (npr. registrirani članovi, pretplatnici, premium pretplatnici…)

FLEKSIBILNOST U PRIKAZU ČLANAKA

eNewsCMS je specijaliziran za objavu članaka. Članci mogu biti vijesti, blogovi, eventi i sve vrste objava koje imaju formu strukturiranom sadržaja. Mogućnosti u prilagođavanju izgleda članaka i elemenata koji oni sadrže su gotovo neograničene. Želite li u članku ime autora, biografiju autora, datum objave, datum zadnje promjene, ikone socijalnih mreža, tagove? Sve je to opcionalno prema vašoj želji i moguće je promijeniti po potrebi. 

Jednako je fleksibilan u prikazu lista članaka svih vrsta. Prikažite najnovije, najpopularnije, najkomentiranije, preporučene… Želite li samo naslov, uvodni tekst, uvodnu sliku, datum, vrijeme i autora, sve je to moguće prema vašim željama.

OPTIMIZACIJA ZA TRAŽILICE – SEO

Bolje pozicije na Google-u donose vam više posjeta, a više posjeta znači i više novaca od reklama. 

Da bi vaši članci bili visoko rangirani na Google-u, eNewsCMS-u donosi sve tehničke preduvjete za vrhunski SEO. Ne morate biti eksperti za SEO da bi vaši članci bili visoko rangirani. Od najvažnijih tehničkih mogućnosti spomenimo čiste linkove bez ikakvih parametara. Linkovi se generiraju automatski iz naslova, a možete i sami urediti link prema vašim željama. Podržano je podešavanje svih meta podataka od page title-a do meta descriptiona, a tu su i ALT tagovi, canonical URLs, structured content, site maps, AMP i mnogo više od toga. 

Sada vam i umjetna inteligencija pomaže da budete visoko rangirani na Google-u. Korisnicima koji nisu upoznati sa SEO taktikama i dobrim praksama, teško je napisati kvalitetne SEO elemente, a ni iskusni SEO stručnjaci nemaju uvijek inspiraciju za napisati dobar title tag, meta description ili odabrati prave meta tagove. 

Sada OpenAI može kreirati odgovarajuće SEO elemente za vas. Dovoljno je kliknuti na gumb, a OpenAI će pročitati vaš članak i predložiti vam odgovarajuće SEO elemente. Ako želite, generirane SEO elemente možete dodatno urediti.
 

POVEĆAJTE ANGAŽMAN POSJETITELJA

Povećanjem angažmana posjetitelja na portalu, povećava se vrijeme koje oni provode na portalu. To znači više otvorenih stranica, više prikazanih reklama i naposlijetku veću zaradu, ali koristi mogu biti višestruke. eNewsCMS povećava angažman posjetitelja odličnim korisničkim iskustvom na stolnim i mobilnim uređajima. Jednostavna navigacija, preglednost, čitki tekstovi, atraktivne galerije fotografija pridonose dobrom korisničkom iskustvu. 

Posjetiteljima možete ponuditi mogućnost komentiranja u komentarima ispod članka, a također postoji mogućnost komentiranje članaka na forumu koji dolazi u sklopu eNewsCMS-a. Forum je jedna od brojnih funkcionalnosti eNewsCMS-a, a možete ga koristiti kao klasični forum ili prebaciti rasprave ispod članaka na forum. Klasični komentari ispod članaka ili forum, na vama je da odaberete. 

Unutar članaka nalaze se ikone za dijeljenje članaka na društvene mreže, čitatelji mogu ocijeniti članak te mogu pronaći povezane i preporučene članke. Tu su i gumbi za prijelaz na idući ili prethodni članak. 

PRETVORITE SLUČAJNOG POSJETITELJA U TRAJNOG

U potrazi za informacijama, mnogi posjetitelji portal posjete samo jednom i nakon nekog vremena zaborave na njega. To nije priča sa sretnim završetkom, pogotovo ako vaš portal nudi tematiku koja je zanimljiva posjetitelju. 

eNewsCMS vam omogućuje da zadržite dio takvih posjetitelja uz pomoć pop-up prozora. Posjetiteljima će pop-up prozor iskočiti prilikom napuštanja portala ili nakon nekog vremena provedenog na portalu. Korisnik se tada može preplatiti na vaš newsletter što će određeni postotak njih i učiniti. Kroz određeni vremenski period, vaša lista može skupiti popriličan broj pretplatnika. 

AUTOMATIZIRANI EMAIL MARKETING

E-mail marketing je i dalje jedan od najučinkovitijih marketinških kanala. eNewsCMS vam omogućuje automatizirano kreiranje i slanje newslettera iz novo dodanih članaka. Ako vam ne odgovara puna automatizacija, moguće je i ručno odabrati članke koji ća biti uključeni u newsletter. Newsletter možete slati u dnevnim, tjednim ili mjesečnim intervalima

EVENTI – NAJAVA, REGISTRACIJA I UPRAVLJANJE

Osim klasičnih članaka, u eNewsCMS-u možete najavljivati i evente. Eventi mogu imati mogućnost besplatne ili plaćene prijave. Tu je kompletni event management kao što su obavijesti, podsjetnici, upravljanje raspoloživim mjestima, ponavljajući eventi i drugo. Eventi mogu biti prikazani i u kalendaru.

VIŠEJEZIČNI PORTALI

eNewsCMS vam omogućuje da vodite višejezični portal. Na raspolaganju vam je mogućnost objavljivanja svih članaka na stranim jezicima ili na stranim jezicima možete objaviti samo odabrane članke. Broj jezika na portalu nije ograničen. Prethodno smo spomenuli mogućnost automatskog prevođenja pomoću umjetne inteligencije čime višejezični portali postaju lako ostvarivi. 

UPRAVLJAJTE S VIŠE PORTALA 

eNewsCMS omogućuje kreiranje farme portala, svaki sa svojim izgledom i sadržajem. Ono što je ovdje vrlo zanimljivo je mogućnost dijeljenja sadržaja s glavnog portala na druge portale unutar farme. 

MOBILNA APLIKACIJA BEZ TROŠKOVA RAZVOJA

eNewsCMS može kreirati mobilnu aplikacijeu iz vašeg portala bez potrebe za dodatnim razvojem i održavanjem aplikacije. Korisnicima će biti ponuđena instalacija mobilne PWA aplikacije na vašem portalu. Online portal i mobilna aplikacija, nije li to sjajno?

KOMPLETAN CMS ZA SVE POTREBE

eNewsCMS je CMS softver baziran na DNN platformi koja je također moćan CMS kojeg koriste mnoge velike tvrtke i organizacije širom svijeta. Spoj dva CMS-a znači da niste ograničeni isključivo na objavu članaka nego možete kreirati i klasične web stranice, od jednostavnih do vrlo kompleksnih. 

OGLASNIK, FORUM, KATALOG, WIKI, POSLOVNI IMENIK, RECEPTI, INTRANET…

eNewsCMS može služiti kao CMS za različite funkcionalnosti navašem portalu pa je vaš portal moguće proširiti dodatnim funkcionalnostima. Moguće su različite konfiguracije, ali spomenimo funkcionalnosti kao što su oglasnik, forum, različiti katalozi s mogućnošću pretraživanja i filtriranja, wiki, poslovni imenici, recepti, online baze znanja, interaktivne Google mape… U navedenim primjerima možete korisnicima omogućiti uređivanje njihovih sadržaja. Npr. kod poslovnog imenika, tvrtka može sama uređivati svoj sadržaj. Također, portali pokretani eNewsCMS-om mogu imati funkcionalnosti slične društvenim mrežama gdje korisnici mogu objavljivati vlastite statuse, slike, dokumente, povezivati se s drugim korisnicima, komentirati i lajkati sadržaje. Neke od spomenutih funkcionalnosti mogu biti jako korisne u intranet okruženju, a eNewsCMS je odlična platforma i za izradu intraneta za tvrtke i organizacije

GENERIRANJE SADRŽAJA POMOĆU UMJETNE INTELIGENCIJE

eNewsCMS podržava generiranje sadržaja pomoću umjetne inteligencije. Podržana je integracija sa ChatGPT i DALL-E alatima umjetne inteligencije. Zadajte umjetnoj inteligenciji zadatak i ona će prema vašem opisu generirati članak i slike. Nove AI funkcionalnosti su u planu. 

eNewsCMS JE DOKAZAN NA TISUĆAMA WEB STRANICA

eNewsCMS smo razvijali modularno, dio po dio. Brojne tvrtke i organizacije širom svijeta su koristile neke ili sve naše module. Softver je isprobam na tisućama web stranica, a do sada je u njegov razvoj uloženo približno 100 tisuća sati rada. Kontinuirano izdajemo nove verzija sa novim funkcionalnostima što znači da niste zapeli sa softverom koji se ne održava i razvija. 

BEZBROJ FUNKCIONALNOSTI

Lista svih funkcionalnosti eNewsCMS-a je toliko duga da ih ovdje ne možemo sve nabrojiti. Od važnijih funkcionalnosti koje nismo nabrojali spomenimo još i scheduled publishing pomoću kojeg možete odrediti vrijeme kada će članak biti objavljen i opcionalno, vrijeme kada više neće biti vidljiv. Draft mod za pripremu članaka, mogućnost featured članaka, article manager gdje možete lako pronaći članke i provoditi različite radnje nad njima. Tu je i mogućnost konfiguriranja naprednog work-flow-a ako članci moraju biti odobreni od strane urednika ili neke druge osobe. Članci se mogu dijeliti s drugim portalima ili web stranicama putem RSS-a, a jednako je tako moguće uvoziti članke putem RSS-a. Članci se mogu dijeliti između više vlastitih portala, ako koristite funkcionalnost višestrukih portala (farma portala).  

BRZO DO NOVOG PORTALA

Brzina izrade portala ovisi o konkretnim zahtjevima, ali eNewsCMS je rješenje specijalizirano za news portale i opisane funkcionalnosti su već dostupne te se većinom radi o konfiguraciji prema vašim potrebama. Nudimo i nekoliko predefiniranih demo portala pa vaš novi portal može biti online u vrlo kratkom roku.

USLUGA SKROJENA PREMA VAŠOJ MJERI

Naš tim vam može ponuditi razvoj news portala po principu ključ u ruke, što uključuje dizajn portala ili prilagodbu nekog od gotovih dizajna, prilagodbu CMS softvera vašim specifičnim potrebama i podršku. Nudimo vam i savjetovanje prilikom izrade portala kako bi vaš portal što uspješnije poslovao, dobro stajao na Google-u, potaknuo interes posjetitelja kako bi se redovito vraćali na portal i tamo provodili što više vremena. Predložit ćemo vam metode za uspješnu monetizaciju sadržaja, razmještaj oglasa i sadržaja da bi vaš portal ostvario što veći prihod od oglašavanja.

Uspješnost vašeg portala jako ovisi o kvaliteti izvedbe. 

eNewsCMS DEMO PORTALI

Razvili smo nekoliko demo portala gdje možete vidjeti djelić mogućnosti eNewsCMS portala. 

U galeriji na dnu članka, možete vidjeti slike demo portala. 

KAKO DO NOVOG PORTALA

Ako ste zainteresirani za izradu portala, kontaktirajte nas putem emaila web@xmedia.hr ili kontakt obrasca, a možete nas i nazvati na broj 098/967-9932. Rado ćemo porazgovarati s vama, demonstrirati mogućnosti eNewsCMS-a i izraditi ponudu za izradu portala. 

Print

Ostali članci Damir Kapustić

Damir Kapustić

Stručnjak za internet marketing, web i eCommerce s 20 godina profesionalnog iskustva.

© 2003.-2024. X-MEDIA d.o.o.
Povratak na vrh