PRESS - CMS za novinske portale
× Search
Izbornik
 1. Početna
 2. Izrada web stranica
 3. Izrada Web trgovina
 4. Internet marketing
 5. Sve usluge
  Profesionalna izrada
  Web stranica
  Web stranice za tvrtke i obrte Web stranice za tvrtke i obrte
  Web stranice za tvrtke i obrte
  Web trgovine Web trgovine
  Web trgovine
  News portali News portali
  News portali
  Web stranice za institucije Web stranice za institucije
  Web stranice za institucije
  Auto oglasnici Auto oglasnici
  Auto oglasnici
  Poslovni imenici Poslovni imenici
  Poslovni imenici
  Web stranice za nekretnine Web stranice za nekretnine
  Web stranice za nekretnine
  Web stranice za apartmane Web stranice za apartmane
  Web stranice za restorane
  Blogovi Blogovi
  Blogovi
  Web stranice za događanja Web stranice za događanja
  Web stranice za događanja
  Turističke Web stranice Web stranice za turističke agencije
  Web stranice za turističke agencije
  Web stranice za udruge Web stranice za udruge
  Web stranice za udruge
  Sve što Vam treba
  za uspješan Internet marketing
  Društvene mreže Društvene mreže
  Društvene mreže
  Kreiranje sadržaja Kreiranje sadržaja
  Kreiranje sadržaja
  Pisanje blogova Pisanje blogova
  Pisanje blogova
  Email marketing Email marketing
  Email marketing
  Facebook oglašavanje Facebook oglašavanje
  Facebook oglašavanje
  Google oglašavanje Google oglašavanje
  Google oglašavanje
  Kreativne metode Kreativne metode
  Kreativne metode
  Grafičke usluge Grafičke usluge
  Grafičke usluge
  Analize i izvještaji Analize i izvještaji
  Analize i izvještaji
  Ostale
  usluge
  Društvene mreže Društvene mreže
  Društvene mreže
  Pisanje tekstova Pisanje tekstova
  Pisanje tekstova
  Optimizacija za tražilice Optimizacija za tražilice
  Optimizacija za tražilice
  Foto usluge Foto usluge
  Foto usluge
  Virtualne šetnje Virtualne šetnje
  Virtualne šetnje
  Video produkcija Video produkcija
  Video produkcija
  Savjetovanje i strategije Savjetovanje i strategije
  Savjetovanje i strategije
  Brandiranje Brandiranje
  Brendiranje na internetu
  Održavanje i podrška Održavanje i podrška
  Održavanje i podrška
 6. O nama
 7. Blog
 8. Kontakt
XMEDIA BLOG
XMEDIA BLOG Icon

XMEDIA BLOG

 1. Početna
 2. Blog
PRESS - CMS za novinske portale

PRESS - CMS za novinske portale

Damir Kapustić
/ Kategorija: Web dizajn

S ponosom predstavljamo PRESS. PRESS je tema za DNN CMS koja je prvenstveno namijenjena  novinskim portalima, odnosno portalima s vijestima, online časopisima ili modernim blogovima. Iza PRESS teme stoji i naš vlastiti CMS za objavu i upravljanje člancima kojeg razvijamo već gotovo 10 godina.

Pogledajte demo verziju PRESS teme. Pogledajte je na stolnim i mobilnim računalima, a u ovom članku saznajte što sve može naše CMS rješenje može. Nikad nije bilo lakše i brže lansirati portal s vijestima ili portal slične tematike. 

>>>  Press demo portal <<< 

Napomena: vijesti na demo portalu su izmišljene i služe samo u demo svrhe.

Tvrtka X-MEDIA se uz izradu web stranica bavi i razvojem modula i tema za DNN CMS. U tome smo poprilično uspješni te su naši proizvodi konstanto među najpopularnijim proizvodima za DNN CMS. DNN je najpopularnije open source CMS rješenje bazirano na Microsoftovoj .net platformi.

Naše rješenje kao bazu koristi DNN CMS, tako da s jedne strane imate vrlo moćni CMS za izradu web stranica sa standardnim setom funkcionalnosti, a zahvaljujući našim modulima pretvorili smo ga u još moćniji CMS za portale s vijestima. U ovom članku vas nećemo detaljnije upoznavati sa DNN CMS-om, nego sa našim vlastitim rješenjem za portale s novostima.

PRESS – brzo i lako pokrenite portal s vijestima

PRESS je cjelovito rješenje za novinske portale, a sastoji se od gotovog dizajna i programskog dijela odgovornog za objavljivanje vijesti i upravljanje vijestima. Autori ili editori koji objavljuju članke će zahvaljujući naprednom sučelju jednostavno dodavati članke u koje je moguće dodati i galerije slika, video i audio materijale, dokumente ili čak Google mape. Sve radnje su pojednostavljene tako da prosječan korisnik računala može bez problema objavljivati članke, dodavati galerije slika i sve ostalo.

Slika 1. – Dio forme za dodavanje i uređivanje članaka.
Image

Urednici će biti zadovoljni zbog mogućnosti podešavanja dozvola tko može dodati članak, u koje kategorije, tko može odobriti članak za prikaz, tko može moderirati komentare i još mnogo toga. Tu je i vrlo napredni workflow sustav sa neograničenim brojem nivoa, tako da je moguće imati više nivoa korisnika koji su zaduženi za odobravanje članaka za prikaz (npr. autor > urednik kategorije > glavni urednik). Naravno, o svim potrebnim radnjama korisnici će primati notifikacije putem emaila (npr. obavijest da je potrebno je odobriti članak). Administratori, urednici, autori i ostali kojima je to dozvoljeno mogu pronaći i editirati članke u Manageru članaka gdje je na jednom mjestu moguće pronaći sve članke zahvaljujući filtriranju članaka.

Slika 2. – Manager članaka gdje na jednom mjestu imate pristup svim člancima.
Image

Članci se mogu objaviti odmah ili u zadano vrijeme, a članak može imati i rok trajanja u kojem se prikazuje. Autori koji pripremaju članke mogu nedovršene članke spremiti kao skicu i objaviti ih kasnije kada je članak gotov.

Članci se mogu objavljivati javno, ali ih je moguće učiniti dostupnima samo registriranim korisnicima i to prema kategorijama u kojima se korisnici nalaze. U principu, imate potpunu kontrolu nad time koja kategorija korisnika može vidjeti koje sadržaje. Također, dijelove članaka je moguće prikazati javno, a ostatak može biti vidljiv samo registriranim korisnicima, ili korisnicima koji plaćaju pretplatu.

Autori članaka mogu biti predstavljeni imenom i prezimenom (ili nadimkom), a moguće je dodati kraći tekst ili biografiju autora koja se zatim prikazuje u člancima. Članke je moguće pretraživati prema autorima, tj. moguće je pretražiti ostale članke od istog autora. Kao mogućnost spomenimo i mogućnost kontaktiranja autora putem kontakt obrasca.

Slika 3. – Prikaz autora i kratke biografije.
Image
 
Slika 4. – Kontakt forma pomoću koje je moguće kontaktirati autora. 
Image

Članci se organiziraju u kategorije i potkategorije, a broj istih nije ograničen. Jedan članak može se dodati u više kategorija. U članak je moguće dodati i ključne riječi (tag-ove) koji kasnije omogućavaju povezivanje srodnih članaka (related articles) ili pretraživanje na temelju ključnih riječi.

Slika 5. – Povezani članci (related articles) koji se prikazuju unutar članka.
Image

Članci se na portalu mogu prikazivati na mnoštvo načina i kriterija kao što su najnoviji, najčitaniji, najkomentiraniji ili izdvojeni članci. Mogućnosti podešavanja su stvarno velike.

Više je načina prikaza članaka kao što su prikaz članaka u listama, prikaz članaka u blokovima ili u različitim sliderima. Tu su i pomoćni moduli kao što je izbornik sa kategorijama, kalendar ili arhiva. Sam članak se može podijeliti na više stranica. Sa dizajnerske strane postoji velika fleksibilnost u konačnom izgledu portala.

Slika 6. – Prikaz članaka u content bloku gdje su članci grupirani po kategorijama.
Image

Slika 7. – Izmjenjivanje članaka u slider-u.
Image

Slika 8. – Pomoćni moduli.
Image

Posjetiteljima portala uz vaše kvalitetne i zanimljive članke možete ponuditi i atraktivne galerije (više vrsta) u člancima, članke koji sadrže video ili audio, dokumente, Google mape…

Slika 9. – Ugrađena galerija slika u članku.
Image

Tu je i više elemenata koji će angažirati čitatelje kao što su mogućnost ocjenjivanja članaka, lajkanje i dijeljenje članaka na društvene mreže, povezani članci (related articles), mogućnost navigacije na članak prije i poslije, te mogućnost komentiranja članaka.

Slika 10. – Mogućnost dijeljenja članaka na društvene mreže, navigacija između prethodnog i idućeg članka, povezani (related članci).
Image

Podržani su vlastiti komentari, Facebook komentari i Disqus komentari.

Slika 11. – Obrazac za dodavanje komentara.
Image

Čitatelji mogu pretraživati članke pomoću ugrađene tražilice.

Kako bi dosegli čim veći broj čitatelja, trudimo se pronaći načine da vaši članci i stvarno dođu do vaših čitatelja, a to radimo na različite načine. Jedan od njih je vrhunska optimizacija članaka za tražilice (SEO) kao bi vaši članci bili što bolje pozicionirani na Google-u i drugim tražilicama. Spomenimo i AMP verzije članaka kao i podršku za Facebook Instant Articles.
Kako bi dosegli čitatelje na društvenim mrežama, naš softver može nove članke automatski objaviti na vašoj Facebook stranici, LinkedIn-u i Twitteru.

Tu je i mogućnost slanja novih članaka na email korisnicima koji su se registrirali na newsletter ili koji su se registrirali na portal. Proces slanja članaka može biti potpuno automatiziran tako da se novi članci šalju na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi, a moguće je i samostalno odabrati članke koje želite poslati, te ih zatim poslati u vrijeme koje vam najviše odgovara.

Članci se iz drugih izvora mogu u naš CMS uvoziti putem RSS-a, a također ih je moguće dijeliti putem RSS-a. Ako imate više portala, postoji i poseban napredan sustav razmjene članaka među njima.
Kroz ovaj članak cijelo vrijeme smo bazirani na članke kao tip podatka koji objavljujemo. Ali niste ograničeni samo na članke. Popularan tip podataka koji možete objavljivati su eventi, tj. događaji gdje korisnicima možete omogućiti i prijavu na event, besplatnu ili uz plaćanje. Naš je sustav vrlo popularno rješenje za evente na različitim vrstama web stranica sa velikom listom mogućnosti.

Ako želite objavljivati nekakav vlastiti tip podataka, to je moguće zahvaljujući custom fields (prijevod na hrvatski bi bio otprilike prilagođena polja). Formu za dodavanje članaka možete obogatiti sa dodatnim poljima, pa cijeli sustav na taj način pretvorite u npr. rješenje za nekretnine jer je članke moguće pretraživati i filtrirati prema tim poljima. Ovdje možete vidjeti jedan takav primjer sa nekretninama.

Slika 12. – Primjena našeg CMS-a kod web stranice sa nekretninama.
Image
 

U ovom članku željeli smo vam ukratko prezentirati mogućnosti našeg CMS sustava za objavu novosti. Ugrubo smo spomenuli samo najvažnije funkcionalnosti kojih ima mnogo više nego smo mogli spomenuti, a da članak ne bude suviše dugačak za čitanje.

Još jednom vas pozivamo da pogledate demo Press teme gdje u akciji možete vidjeti jedan dio spomenutih funkcionalnosti.

Imate li u planu portal s novostima ili sličan portal, možemo vam ponuditi instalaciju i konfiguraciju portala s našom Press temom ili News magazine temom. Također, možemo prilagoditi dizajnersko i programsko rješenje vašim specifičnim potrebama. Nudimo konzultantske usluge, poduku i tehničku podršku. Ako ste zainteresirani, pošaljite nam email na web@xmedia.hr ili nas nazovite na 042/771-833.

Print

Ostali članci Damir Kapustić

Damir Kapustić

Stručnjak za internet marketing, web i eCommerce s 20 godina profesionalnog iskustva.

© 2003.-2024. X-MEDIA d.o.o.
Povratak na vrh